top of page

Onko viereinen kuva mielestäsi hauska? Meidän mielestä se on ja jokaisessa hyvässä vitsissä on totuuden siemen. Englanninbulldoggit myös ovat ennemmin huumorintajuisten ihmisten valinta, kuin aivan tosikkojen.

 

Haluat siis ostaa yhden meidän pennuista?

Emme vastaa pelkkiin hintatiedusteluihin, vaan haluamme tietää Sinusta, paljon. Haluamme tietää millaisen kodin tarjoaisit lapsellemme? Haluamme myös seurata kuinka pentu kehittyy ja olla tarvittaessa mukana ja apuna, niin hyvässä kuin pahassa. Haluan kuulla iloista ja varsinkin ongelmista suoraan sinulta, en somesta.

Autokauppoja jos tehtäisiin, en lainkaan välittäisi kuinka usein autoa imuroit tai peset sen jälkeen, kun kaupat on tehty. Tämä on täysin eri asia, kuin elottoman tavaran kauppa. Me olemme nähneet vaivaa, käyttäneet rahaa, tutkineet sukutauluja, tehneet terveystutkimuksia, iloinneet, nauraneet, riemuinneet, pettyneet, surreet ja itkeneet, pyyhkineet lattioilta pissaa ja kakkaa aivan liikaa, että kaiken sen tulos, tuo pentu, vain häviäisi elämästämme.

 

Haluamme ehdottomasti, että pennut saavat parhaan mahdollisen kodin, jossa niiden tarpeisiin vastataan täysin ja ne voivat viettää koko elämänsä rakastettuina ja hyvin hoidettuina. Me teemme parhaamme valitessamme jalostukseen käytettävät yksilöt, mutta siitä huolimatta emme voi taata, että pentu ei koskaan sairastu tai loukkaannu.

Haluamme tavata mahdollisesti pennunostajat henkilökohtaisesti, ennen kuin annamme mitään lupausta pennun myynnistä. Emme myöskään myy pentua osamaksulla, eikä sopimastamme hinnasta tingitä.

Rotukoirien jalostus on sellaisessa tilanteessa, että minulla Englanninbulldoggikasvattajana ei ole varaa käyttää jalostukseen pentueen toiseksi tai mahdollisesti kolmanneksi parasta narttua ja jättää paras käyttämättä. 8-10 viikkoisista pennuista ei osaa varmuudella sanoa mikä tulee olemaan paras ja jalostuskelpoisin. En voi myöskään pitää niitä kaikkia itse tai antaa sijoitukseen. Narttupennun myyntisopimukseen tulee optio jalostuslainasta. Myös urospennun jalostuskäyttö tulee olla mahdollista. Molemmissa tapauksissa käyttö luonnollisesti korvataan yleisen käytännön mukaan sopien. Nartun jalostuslainan korvaus on yleisesti 1 pentu tai yhden pennun hinta. Poikkeuksena hyvin pienet pentueet, joista sovitaan erikseen. Toimimalla tällä tavalla ei ole tarkoitukseni kerätä vain kaikkea hyötyä pennun ostajan kustannuksella (kaikki kustannukset jalostuksesta tulevat luonnollisesti minulle), vaan yrittää tehdä tästä ainutlaatuisesta rodusta terveempi, kuitenkin säilyttämällä sen mahtava ulkonäkö ja rakastettava luonne. Se on asia, jonka pitää olla jokaisen bulldoggin omistajalle tärkeää, muuten voi aivan hyvin hommata jonkun toisen rotuisen koiran. Tätä asiaa ei voi painottaa liikaa, bulldoggeihin pitää suhtautua intohimolla ja niiden tulevaisuus ei ole lainkaan varma, ellei siihen olla valmiita satsaamaan. Bulldoggien terveystilanne on parantunut, mutta sitä voidaan parantaa edelleen, kun vain parhaita yksilöitä voidaan käyttää jalostukseen.  Kaikki jalostukseen käytettävät yksilöt tullaan tutkimaan, vaikka kaikki tulokset eivät välttämättä ole näkyvillä Jalostustietojärjestelmässä. Kuvat ja lääkärien lausunnot voidaan antaa nähtäväksi tarpeen vaatiessa.

Pennut saavat hyvät eväät elämään syömällä raakaruokaa alusta asti. Toivomme, että pentu uudessa kodissa myös saa raakaruokaa. Tänä päivänä sitä löytyy kulmakaupasta valmiina, eikä voi enää vedota sen vaikeuteen tai, että ei voi olla varma, että koira ei saa siitä kaikkia tarvitsemiaan vitamiineja ja hivenaineita. Kasvattajana annan myös tähän kaiken tarvittavan tuen useamman vuoden kokemuksella. 

Pennut luonnollisesti madotetaan, rekisteröidään, sirutetaan ja eläinlääkäri tarkastaa pennut ennen luovutusta.  Kun pennun myynnistä on sovittu saa ostaja mukaansa pentukansion ja toivon, että se on luettu siihen mennessä, kun pentu tullaan noutamaan. Englanninbulldoggin omistajan pitää myös valitettavasti olla valmis puolustamaan koiraansa ja rotuvalintaansa valtavia ennakkoluuloja vastaan. Rotu on otettu "sairaan jalostamisen" mallikasvoksi ja se vedetään juttuun kuin juttuun esimerkiksi, oli kyse ihan mistä tahansa negatiivisesta asiasta.

Pennun ostosopimukseen kuuluu vähintään koiran ikäinen suhde minuun ja tuki kaikissa koira-asioissa 24/7.

Ennen kuin sopimus pennun myymisestä syntyy tulemme myös tarkistamaan, että ostajan tietoja ei löydy Eläintenpitokieltorekisteristä.

 

 

 

 

 

bottom of page